STOPPMATERIAL

Investeringstakten hos oss har ökat rejält. Vi har köpt ett nytt dataskär. Maskinen är inköpt i Australien och har ett unikt mönsterdelsprogram där vi kan göra både yttre och inre skärningar med en perfekt precision. Maskinen hittade vi på en mässa i Frankfurt där vi dammsög mässan på skärmaskiner. Vi sökte en skärmaskin som passar oss både kapacitets- och prismässigt. Maskinen heter Pathfinder och de har sålt en hel del maskiner i Tyskland men vår maskin är den första i Skandinavien.

LÖSFYLLT -se våra produkter

Detta är fortfarande den stora biten för oss. Vi tillverkar runt 4 000 lösfyllda dynor/vecka. Vi gör både ryggar, sitsar, armstöd och kuddar.

Vi har 2 typer av lösfyllnad

Silikoniserad hålfiber: Denna använder vi mest och den lämpar sig bäst för ryggar, kuddar och armstöd. Denna fyller vi i fodral av corovin med olika antal fack.

Bollfiber: Detta fyllnadsmaterial är lite bättre än vanlig hålfiber och vi använder det i ryggar, sitsar, kuddar och armstöd. Det fylls i ett bomullsfodral med fritt antal fack. Fungerar väldigt bra som ersättning till dunfyllning.

SE VÅRA LÖSFYLLDA PRODUKTER...

FORMGJUTET -se våra produkter

FFP är en uppfinning av oss på Nila. Allt började för ungefär 8 år sedan när vi först fick iden med att formgjuta polyester. Efterfrågan från industrin på ett mer miljövänligt material än polyurethan är enorm.

  • Polyester är återvinningsbart och miljövänligt.
  • Det finns inga begränsningar på formen. 
  • Textila material kan limmas på i själva processen (se YCC padsen). 
  • Det släpper inte under HELA dess livslängd ifrån sig farliga gaser såsom isocyanater. 
  • Polyester kan göras om till pet flaskor och sen tillbaka till polyester igen. 
  • Låga verktygskostnader. 
  • Det transsporterar bort vatten därför är det komfortabelt att sitta på en längre stund. 

Denna produkt kan med fördel användas till många saker såsom möbler, fordon, tåg, flyg mm mm 

SE VÅRA FORMGJUTNA PRODUKTER...