Nila i Nässjö AB

Nila startades 1987 och är ett i möbelindustrin välkänt företag som nu också skapat sig ett namn inom laminering och tryck av a-klassade akustikprodukter. Nila vann Miljöinnovationspriset 2002 för sin unika produktion av formpressad polyester.

Nila startades av Ninette och Lars-gunnar Johansson. De hade en ide om att möbelindustrin var i behov av en leverantör som satte kvalitet och leveranstid i första rummet.

Dålig polyesterfiber hade sålts till den svenska möbelindustrin under en ganska lång tid. Vid denna tidpunkt var ett belgiskt företag på väg att presentera en ny och bättre polyesterfiber. Med denna nya polyester fiber började vi producera dynor för den svenska möbelindustrin. 

I början av 2000 fick vi en ide om att försöka formgjuta polyesterfiber. Försöket slog väl ut och är idag i full produktion. Detta medförde också att vi var med och gjorde de lösa dynorna (padsen) till Volvos koncept bil YCC. Vi har köpt oss en ny lamineringsmaskin där vi laminerar akustikprodukter. Läs mer om detta under akustik.

nike helsinki michael kors laukut michael kors lompakko ralph lauren helsinki nike suomi new balance suomi polo ralph lauren outlet ray ban suomi ray ban aurinkolasit new balance kengät uggs sko nike sko polo ralph lauren dame oakley norge parajumpers norge oakley briller polo ralph lauren salg parajumpers salg